Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, MeervalAlba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
Sarichioi een paradijs op aarde
Home » Flora en Fauna » Vogels » Zeearend

Zeearend

De zeearend is een beschermde diersoort, welke we de laatste tijd meer ontmoeten dan in het verleden. Het is een roofvogel, die in Roemenië verblijft van maart tot oktober.
 
Het is de grootste vogel in het gebied van de Donau Delta. De kleur van het lijf is bruin, terwijl kop en staart wit zijn, de onderzijde van de vleugels zijn zwart. Hij voedt zich met zoogdieren, vissen, kikkers, slangen enz.
 
Het wijfje legt één keer per twee jaar 1 à 2 eieren. De witstaart arenden hebben meerdere nesten welke zij afwisselend gebruiken over de jaren, de enorme nesten zijn op de hoogste plekken te vinden.
 
Zij zijn vooral te vinden in de nabijheid van waterrijke plaatsen. In de herfst verhuizen zij naar het Middellandse Zeeegebied.