Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, MeervalAlba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
Sarichioi een paradijs op aarde

Zwarte Zee vakantie oorden

Fantastich weer van het voorjaar tot de herst en kilometers goudgeel strand maken de Zwarte Zee vakantieoorden de ideale bestemming voor strandvakanties.

Men kan daar van alles vinden: moderne hotels en faciliteiten, een druk nachtleven, een groot aanbod aan sport faciliteiten en een talrijk aanbod aan binnenlandse attracties vanaf katelen tot wijngaarden. Nu het land op weg is naar een beloftevolle toekomst, komt de Zwarte Zeekust terug op de Europese toeristische agenda.

Alles tezamen, strekt de Roemeense Zwarte Zeekust zich uit over 245 km vanaf de fascinerende onbedorven natuurreservaten van de Donau Delta tot de vrije tijdsactiviteiten van de talloze vakantie centra. Afgezien van het feit, dat de Delte strikt bescherm is tegen indringers, hebben de zuidelijk 72 km zich ontwikkeld tot een lint van strand vakantieoorden, minerale bron gezondheidscentra en restaurants voor alle leeftijden en intgeresses, van kleine kinderen tot veeleisende grootouders.

Opgewacht door medewerkers van de lokale toeristische en transport diensten van de stad Constanta. Voorts is het zo dat de Zwarte Zee bijna geen eb en vloed kent, waardoor zwemmen veiliger is dan in het grootste deel van de wereld.

Het belangrijkse vakantieoord in de buurt van Constanta is Mamaia, gelegen ten noorden van de stad, tussen een fantastisch 7 km lang strand en een meer. Het is speciaal bestemd voor families met kinderen.

Sporten zoals onderwater duiken en paragliding bieden opwinding van mei tot oktober. Restaurants, bars en nachtclubs verlevendigen de avonden. Typisch landelijke dorpen, de ruines van het oudheidkundige Griekse fort van Histria en de Donau Delta zijn eenvoudig bereikbaar.

Ten zuiden van de vakantieoorden bieden Jupiter, Cap Aurora, Venus en Saturn een variëteit aan goedkope hotels, campings en verhuurde accomodaties, terwijl Costinesti voornamelijk een vakantieoord voor de jeugd is met een basis accomodatie en informeel vermaak. 

Mangalia is beroemd vanwege therapeutische behandelingen

De in de 6e eeuw v.C. gebouwde ommuurde stad Callatis is het hedendaags minerale bronnen oord van Mangalia, met een speciaal kurhotel. Hier, zowel als in Eforie Nord, Eforie Sud en de minerale bronnen van Neptun, is een groot aantal therapeutische behandelingen beschikbaar, inclusief mineraalrijke modderbaden, thalassotherapie en de fameuze Roemeense Gerovital kuur.

De medische staf is hoogst gekwalificeerd en de klinieken en consultatie ruimten blijven het gehele jaar open. Zo kunt een professionele behandeling combineren met alle genoegens van een vakantie aan zee.