Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, MeervalAlba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
Sarichioi een paradijs op aarde

Poelsnip

De poelsnip (Gallinago media) is een vogel uit de familie van snipachtigen (Scolopacidae). De dieren worden ongeveer 28 centimeter groot; de vleugels hebben een spanwijdte van ca. 55 cm. Ze hebben een lange snavel en een vrij dikke, plompe romp. De buitenste veren van de staart zijn wit en in de vlucht duidelijk te zien. In tegenstelling tot de watersnip vliegen ze in een rechte lijn op, meestal zonder geluid te maken.

Doorgaans zijn ze te vinden in moerassen en vochtige weilanden, in Rusland en Noord- en Oost-Europa. Ze overwinteren in Oost- en Zuid-Afrika. In Nederland en België worden poelsnippen nog slechts zelden aangetroffen, in de zomer; het zijn er dwaalgasten. In 1926 werd voor het laatst een broedend paar aangetroffen in het Boertangerveen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb