Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, MeervalAlba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
Sarichioi een paradijs op aarde

Nachtreiger

De nachtreiger is in Roemenië een zomergast, er verblijvend van het voorjaar tot october. Het is een beschermde diersoort.

De veren van het licham zijn grijs, de kuif en achterkant zijn zwart-groen.  Het zitvlakgedeelte van de buik ist geel-roodachtig. Op de kop heeft hij lange veren in de kleur wit. In tegenstelling tot de volwassen dieren zijn de jonge exemplaren uniform koffiekleurig met kleine witte vlekken. Hij jaagt op vis,  het zijn wezens die bij het water leven, bij zonsondergang en in het donker.

Het wijfje legt tussen de 3 en 5 groen-blauwe eieren, die om de beurt door beide partners uitgebroed worden in 22 dagen.
 
U kunt ze in Roemenië ontmoeten in gebieden met water en riet, speciaal langs de Donau en in de Donau Delta, waar ze in kleine kolonies nestelen samen met de kleine zilverreiger, de kleine aalscholver en de ibis. Aan het einde van de herfst verhuist hij naar het Afrikaanse continent.