Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, MeervalAlba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
Sarichioi een paradijs op aarde

Kleine Torenvalk

De kleine torenvalk (Falco naumanni) is een vogel uit de familie van valken (Falconidae)

Een volwassen exemplaar is ongeveer 30 cm groot en is daarmee iets kleiner dan de torenvalk. Het mannetje ziet eruit als het mannetje van de torenvalk, maar heeft een ongevlekte rug en vleugels. Het vrouwtje is nauwelijks te onderscheiden van het vrouwtje van de torenvalk.

In tegenstelling tot de torenvalk komt de kleine torenvalk vrijwel niet in Nederland en België voor. In Europa zijn ze alleen in de zomer aan te treffen en zitten dan vooral in Spanje, Portugal, Italië, de Balkan, Griekenland en Turkije.

Torenvalken kunnen stil in de lucht hangen met snelbewegende vleugels ("bidden") en een gespreide staart. Tijdens het bidden kijken ze naar beneden op zoek naar een prooi. Als ze deze hebben gevonden, duiken ze eropaf.

Het voedsel bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren en insecten, bijvoorbeeld muizen en kevers. Ze bouwen zelf geen nest, maar kiezen vaak een oud kraaiennest als nestplaats. Ook gebruiken ze graag nestkasten van waar ze zicht hebben op een open ruimte waar ze kunnen speuren naar voedsel.