Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, MeervalAlba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
Sarichioi een paradijs op aarde
Home » Flora en Fauna » Vogels » Dodaars

Dodaars

De Dodaars (Tachybaptus ruficollis) is met zijn 26 cm het kleinste lid van de futenfamilie. Het is een donkere vogel en heeft een vrij korte nek met een roodachtige hals. De snavelbasis is groengeel. Ze komen voor in heel Europa behoudens Scandinavië, in heel zuidelijk Afrika en in Zuid en Zuidoost-Azië.

Deze vogel leeft in zoetwatermeren, vijvers en traagstromende rivieren. Maar ook in reservoirs en grindputten. Zijn legsel bestaat uit 4-6 witte eieren op een platform van drijvende vegetatie. De ouders delen de broedperiode van 19-25 dagen. De jongen kunnen zichzelf voeden en kunnen vliegen na 44-48 dagen.