Sarichioi, Lipovenen, Uspenia, Pensiunea, Poarta Apelor, La Cupric, Camping, Zorile Albe, Chettusia, Constanta, Mamaia, Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn, Costinesti, Mangalia, Donau, Donaudelta, Gura Portitei, Mila 23, Murighiol, Sulina, Tulcea, Karper, MeervalAlba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasud, Botosani Braila, Brasov, Buzau, Calaras, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedint, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Vrancea
Sarichioi een paradijs op aarde

Constanţa

Constanţa is de belangrijkste haven aan de Zwarte Zee en de op één na grootste stad in Roemenië.

Voor het eerst wordt geschreven over de oudheidkundige stad Tomis, gevestigd in de 7e eeuw v.C. door Griekse kolonisten. Tomis werd herbouwd door Constantijn de Grote en omgedoopt in Constantiana.

 De stad was gedurende negen jaar het toevluchtsoord van de Roemeense poëet Ovid, tot aan zijn dood in  17. Ovid beschrijft de hier doorgebrachte jaren in zijn beroemde reeks gedichten "Ponticae" en "Tristia". Zijn graftombe wordt nu gemarkeerd door een standbeeld op het stadsplein de beer genaamd.

Wanneer je door de straten van het oude centrum slentert, zul je verbaasd staan over de op Franse en Art-deco gelijkende architectuur van veel huizen. Het "Leeuwenhuis", nu een elegant restaurant, is juist een voorbeeld van de weelde en het voorstellingsvermogen van de mensen die hier leven.

Op uw zwerftocht door de oude stad zult u "de "Genuase Vuurtoren" voorbijkomen en vervolgens bij een promenade komen welke gebouwd is op de top van een grote rots juist boven het water. De "Faleza" is de perfecte plaats voor een wandeling bij zonsondergang.

Het stilistisch ontwerp bereikt zijn hoogtepunt in het eeuwenoude Casino, direct gebouwd aan de waterkant. Het is een ware tractatie om het fantastische gebouw de kracht en razernij van de golven bij storm te zien weerstaan.